.............Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) Δήμου Μαραθώνα ........ τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946 426 399...............

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι δημότες του Μαραθώνα ζητούν από το Δήμαρχο να πάρει θέση για το χαράτσι της ΔΕΗ, που αδυνατούν να πληρώσουν.


Κάθε μέρα μεγαλώνει το κύμα αντίστασης και αμφισβήτησης των δήμων της χώρας ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τους δημάρχους να επισημαίνουν τον άδικο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα του μέτρου (ένας φόρος που βαφτίστηκε «τέλος», ακριβώς επειδή δεν έχει καμιά νομιμοποίηση) και τους κινδύνους που υπάρχουν από τη διακοπή του ρεύματος, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα οι δήμαρχοι ζητούν «στάση αναμονής» από τη ΔΕΗ και το Υπουργείο Οικονομικών, ώσπου να εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης κατά της συνταγματικότητας του μέτρου που έχει καταθέσει ο ΔΣΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας και συζητείται την 2 Δεκεμβρίου 2011.
Την αρχή έκαναν ο Δήμος Νέας Ιωνίας και Ελληνικού – Αργυρούπολης και ακολούθησαν αμέσως το Περιστέρι και ο Σαρωνικός. Μέχρι τώρα έχουν προστεθεί οι Δήμοι Ιλίου, Βύρωνα, Φιλοθέης – Ψυχικού, Αμαρουσίου, Νίκαιας – Ρέντη, Κορυδαλλού, Παλλήνης, Αλεξανδρούπολης, Μεσολογγίου, Λαμιέων, Λάρισας, Λαυρεωτικής και κάθε μέρα ο αριθμός αυξάνεται.  
Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε από το Δήμαρχο κ. Ι. Λουϊζο να ασκήσει παρέμβαση στη Διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να μην προχωρήσει σε διακοπή του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το άδικο χαράτσι για τα ακίνητα και να στηρίξει τους δημότες στην άσκηση κάθε  νομίμου δικαιώματός τους, ακόμη και στην άσκηση αγωγής στα αστικά δικαστήρια για να διεκδικήσουν αποζημίωση για κάθε υλική βλάβη (ζημιές κλπ) ή ηθική βλάβη (προσβολή προσωπικότητας κλπ) που θα υποστούν.
Εδώ σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο πριν 2500 χρόνια, στη Μάχη που σημάδεψε την ιστορία, η αθηναϊκή δημοκρατία νίκησε μια πανίσχυρη αυτοκρατορία. Ας αποδείξουμε ότι δεν ξεχνάμε εκείνο το μήνυμα και ότι μπορούμε να πολεμήσουμε τους νέους εχθρούς του λαού και της δημοκρατίας.
Όλοι ενωμένοι να νικήσουμε την αλαζονεία της εξουσίας.
Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.
Πολίτες του Ιστορικού Δήμου Μαραθώνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο email : epammarathona@gmail.com


- 2 -
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)

1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε:     α) Άλλες συναλλαγές
                                                              β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
                                                              γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)

5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.

6.Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και πηγαίνουμε στο Δήμο με τις φωτοτυπίες και με τα πρωτότυπα (εφόσον ο Δήμος μας έχει δηλώσει ότι θα προστατέψει τους δημότες στο θέμα της ΔΕΗ).


Ο τοπικός Τύπος με πρωτοσέλιδα (όπως η Αμαρυσία στο Μαρούσι) προβάλλει την άρνηση και αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν ενοίκιο στην ιδιόκτητη κατοικία τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου