.............Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) Δήμου Μαραθώνα ........ τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946 426 399...............

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Για την πορεία της 17ης Νοέμβρη


Αγαπητές φίλες και φίλοι, Συναγωνιστές,

 Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, μόλις 4 μήνες από την ιδρυτική του Συνδιάσκεψη, είναι σε θέση να συμμετάσχει στην καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία (ή όπου αλλού στις άλλες Πόλεις), που θα γίνει την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ύστερα από την επιθυμία που εξέφρασαν τα μέλη του.


Κύρια συγκέντρωση

Ο τελικός χώρος της συγκέντρωσης (Για την Αθήνα), στον οποίο θα  συγκλίνουν όλες οι Προσυγκεντρώσεις των Τομέων του Ε.Πα.Μ., καθορίζεται να είναι ο χώρος του κήπου της Παλαιάς Βουλής στις 15:30'.

Με βάση τον τελικό χώρο συγκέντρωσης, οι Τομείς να καθορίσουν τους αντίστοιχους χώρους των προσυγκεντρώσεών τους, κατά τρόπο που να μη συμπίπτουν μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να γίνει αφού εξασφαλιστεί η επικοινωνία μεταξύ των Τομέων και η έγκαιρη γνώση της λειτουργίας ή όχι σταθμών του ΜΕΤΡΟ.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι να παρουσιαστεί η συγκλίνουσα κίνηση (πορεία) των Τομέων ΕΠΑΜ με και τα μέλη και τα πανό τους προς τον τελικό χώρο συγκέντρωσης.

Το Ε.Πα.Μ. Μεσογείων, λόγω και της μεγάλης απόστασης των περιοχών ευθύνης μας, δεν θα κάνει προσυγκέντρωση, αλλά καλεί τους φίλους και τα μέλη του, να προσέλθουν αυτόνομα στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης του Ε.Πα.Μ. έξωθεν της Παλαιάς Βουλής (πέριξ του αγάλματος του Κολοκοτρώνη) στις 15:30'.

Σημείωση: Οι φίλοι από τη περιοχή της Αγίας Παρασκευής ας συνεννοηθούν με τον εκεί τοπικό πυρήνα.

 Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του Ε.Πα.Μ. Μεσογείων


Πρόσθετες πληροφορίες:

 1. Κάθε Τομέας να εξασφαλίσει τουλάχιστον 10 άτομα για την περιφρούρησή του με έναν επικεφαλής, που θα κινούνται εν είδη Π στην εξωτερική
περίμετρο του κύριου όγκου των συναγωνιστών του Τομέα. Μοναδικό διακριτικό της ομάδας περιφρούρησης θα είναι το περιβραχιόνιο στα χρώματα που ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί.

Με την άφιξη στο χώρο τελικής συγκέντρωσης οι επικεφαλής συναγωνιστές(για την κινητοποίηση και οργάνωση) των Τομέων, θα συνεργαστούν με τον επικεφαλής της γενικής οργάνωσης- κινητοποίησης σ. Δ. Κυπριώτη για τη ρύθμιση τελικών λεπτομερειών που θα εφαρμοστούν στη διάρκεια της πορείας.

Αντίστοιχα στον τελικό χώρο, οι επικεφαλής των Ομάδων περιφρούρησης των Τομέων, θα συνεργαστούν με τον επικεφαλής και υπεύθυνο της γενικής περιφρούρησης του ΕΠΑΜ σ. Α. Παπαντωνίου, για τη ρύθμιση τελικών λεπτομερειών περιφρούρησης, επικοινωνίας και συντονισμού στη διάρκεια της πορείας. Ο Τομέας Πειραιά παρακαλείται να εξασφαλίσει τις συσκευές ενδοεπικοινωνίας.

2. Θέση του ΕΠΑΜ εντός της πορείας.

Η ακριβής σειρά με την οποία θα ενταχθούμε και θα κινηθούμε στην πορεία, θα εξαρτηθεί μετά το τέλος των συνεννοήσεων που έχουν ήδη
ξεκινήσει με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες.

3. Επομένως την ώρα που θα ξεκινάει η πορεία, θα πρέπει όλοι οι Τομείς να έχουν φθάσει στον τελικό χώρο συγκέντρωσης για να δοθούν οι τελικές οδηγίες και να
είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε στην πορεία στη θέση που θα έχουμε καταλήξει να κινηθούμε.

4. Ασφάλεια – Τέλος πορείας.

Όπως και άλλες φορές έχουμε τονίσει, από τη συμμετοχή μας σε ανάλογα γεγονότα και πορείες, ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι και η
εξασφάλιση της σωματική μας ακεραιότητας από ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Εμείς που σχεδιάζουμε τη συγκεκριμένη συμμετοχή των μελών του ΕΠΑΜ, οφείλουμε με ασφάλεια να οδηγήσουμε τα μέλη μας στην πορεία και με
τον ίδιο ακριβώς τρόπο να εξασφαλίσουμε την επιστροφή τους στα σπίτια τους. Δεν επιθυμούμε ούτε να ταλαιπωρήσουμε ούτε να εκθέσουμε
σε κινδύνους ή ταλαιπωρίες συναγωνίστριες και συναγωνιστές, ειδικά δε όσους και όσες συμμετέχουν σε παρόμοιο γεγονός γα πρώτη φορά.

Για το λόγο αυτό τονίζουμε έγκαιρα ότι, από τη στιγμή που θα φθάσουμε στον τελικό χώρο συγκέντρωσης θα πρέπει όλοι να είμαστε σε θέση να
ακούμε και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες των εντεταλμένων για την ασφάλειά μας συναγωνιστών.

Ο χρόνος και ο τρόπος που θα αποχωρήσουμε από την πορεία είτε στο τέλος της είτε ενωρίτερα, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξή της και θα
αποφασιστεί έγκαιρα από τον υπεύθυνο της οργάνωσης.

5. Ατομική Προετοιμασία για τη συμμετοχή στην πορεία.

• Μάθε το ΜΕΤΕΟ δελτίο και ντύσου ανάλογα. Φόρεσε αθλητικά υποδήματα.
• ʼΑφησε στο σπίτι ατζέντες με τηλέφωνα.
• Έχε μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο, αφού προηγουμένως έχεις αφαιρέσει από αυτό τυχόν πληροφορίες που δε θα ήθελες να γίνουν γνωστές σε περίπτωση σύλληψης.
• Έχε μαζί σου ταυτότητα ή διαβατήριο
• Σημείωσε στο χέρι σου ή μάθε απέξω το τηλέφωνο της ομάδας Νομικής Υποστήριξης 210-3829910 και το τηλ. του δικηγόρου της Νομικής Αλληλεγγύης ΕΠΑΜ σ. Χ. Χρήστου 6945774704
• Έχε μαζί σου αντιασφυξιογόνα μάσκα ή τουλάχιστον ιατρική μάσκα (υπόψη ότι είναι παράνομοι και οι 2 τύποι) για την προστασία από τα χημικά αέρια.
• Έχε μαζί σου ένα κομμάτι πανί βαμβακερό και μπόλικο νερό για να πιεις σε περίπτωση που έρθεις σε επαφή με χημικά.
• Φρόντισε να έχει εφοδιαστεί από το φαρμακείο σου ή σε συνεννόηση με την οργάνωσή σου με κατάλληλα αντιόξινα διαλύματα(malox, riopan).
• Μετά την πορεία ΦΡΟΝΤΙΣΕ να ενημερώσεις τους φίλους και τους δικούς σου ότι είσαι καλά, ιδιαίτερα αν έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,

Η συμμετοχή μας σε διαδηλώσεις μαζί με μεγάλες ομάδες του λαού, εκτός από αυτό που σηματοδοτεί η ίδια η πράξη, αποτελεί και μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία γνωριμίας και σύσφιξης των σχέσεών μας, κάτι που πρέπει όλοι μας να επιδιώκουμε.

Ιδιαίτερα όμως στην πορεία της προσεχούς Πέμπτης, εκτός από τα παραπάνω, πρέπει να κάνουμε αισθητή την παρουσία του ΕΠΑΜ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει οι Τομείς στην Αθήνα, αλλά και στις άλλες Πόλεις να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και πειθώ προς τα μέλη τους για να δώσουν τη μαζικότητα που απαιτεί η περίπτωση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Δημήτρης Κυπριώτης
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής
--
Γραμματεία Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου