.............Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) Δήμου Μαραθώνα ........ τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946 426 399...............

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Συνταγματική εκτροπή


Από τον Γιώργο Σταματόπουλο
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=325376

Εκσυγχρονιστικές γραφίδες κατηγορούν τα κόμματα της Αριστεράς ότι δεν συμμετέσχον στη συναίνεση για την εθνική σωτηρία (sic).
Νομίζω ότι αυτή τη φορά τα δύο κόμματα ορθώς έπραξαν. Η άρνησή τους τα απαλλάσσει από την ενοχή συμμετοχής σε μια συνταγματική εκτροπή!
ΔΙΟΤΙ όλα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα είναι καθαρή παραβίαση του Συντάγματος. Σύμφωνα με το άρθρο 38, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την κυβέρνηση αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84. Στο τσίρκο που παρακολουθήσαμε ούτε ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε και, ω της παραδοξότητας, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του!
ΣΥΜΦΩΝΑ με το ίδιο άρθρο, εάν ο πρωθυπουργός είναι αδύναμος να ασκήσει τα καθήκοντά του ή προτιμάει να πίνει τσάι στο καφενεδάκι του Κήπου, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, εφ' όσον αυτό διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.
ΜΑΛΙΣΤΑ. Αλλα λέει το Σύνταγμα, του κεφαλιού τους κάνουν οι αντιπρόσωποί μας. Διακεκριμένοι νομικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, αλλά η κοινωνία απλώς παρακολουθεί, αποχαυνωμένη, ανήμπορη, ανενημέρωτη, αγελαία σχεδόν.
ΣΤΗΝ πρεμούρα τους, όμως, άπαντες να σώσουν το τομάρι τους, να σώσουν την εξουσία (τους), να υπηρετήσουν πειθήνια αλλότρια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αδιαφορούν παντελώς για τη συνταγματική νομιμότητα, ολισθαίνουν με γενναιότητα σε θεσμικά ατοπήματα.
ΑΥΤΗ είναι η Δημοκρατία μας. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων στρογγυλοκάθονται στους θώκους της εξουσίας. Εχουν κάνει τη Βουλή βιλαέτι τους, θεωρούν εαυτούς απρόσιτους, ισχυρούς, παντοδύναμους. Ε, αφού σχεδόν άπαντες βόσκουμε αλλού, δηλαδή σε λειμώνες αδιαφορίας και υποταγής σε ξένα συμφέροντα, καλά να πάθουμε. Το πολιτικό σύστημα είναι υπερήφανο· τα «παιδιά» του κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να το διασώσουν. Εθνική σωτηρία και κουραφέξαλα. Συστημική σωτηρία είναι το σωστό. Φερέφωνο αυτού του συστήματος είναι ο νέος πρωθυπουργός, πιστό σκυλί του· για τούτο και δοξάζεται από όλα τα πολιτικά κόμματα, εξαιρουμένης της Αριστεράς, ευτυχώς.
ΟΙ πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι σαθρές, αυτές που συμμετέχουν στην -παράνομη κατά τους νομικούς- μεταβατική κυβέρνηση. Είναι αγώνας για επιβίωση, όταν συνειδητοποίησαν ότι η κοινωνία άρχισε να βγαίνει από το λήθαργό της, έστω κι αν ακόμη είναι με μισόκλειστα μάτια, και ότι προετοιμάζεται να τους διώξει κλωτσηδόν.
ΤΩΡΑ δίδεται η ευκαιρία στην κοινωνία, μετά την με τόσο κατάφωρο τρόπο παραβίαση του Συντάγματος, να επικαλεστεί το άρθρο 120 και να προστατεύσει, παντί τρόπω, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Εχει δικαίωμα ακόμα και με βία να υπερασπιστεί τη νομιμότητα την οποία η ίδια η εξουσία κουρελιάζει. Εχει δικαίωμα να εγερθεί εναντίον των τυράννων, εναντίον των σφετεριστών της λαϊκής κυριαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου