.............Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) Δήμου Μαραθώνα ........ τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946 426 399...............

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το ντου στις σκάλες της Βουλής



Έπιασαν στον ύπνο οι διαδηλωτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φύλαγαν χτες την Βουλή.
Ώρα 12:45. Το μπλοκ του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), που είναι σταματημένο στην διασταύρωση Αμαλίας και Βασ. Σοφίας, διεμβολίζει τους πορευόμενους προς την Πανεπιστημίου και κινείται προς τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Γύρω στις 13:00 το μεσημέρι, μαζί με τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. που έχουν ανέβει στην αριστερή πλευρά του χώρου μπροστά στο μνημείο, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται και εκατοντάδες πολίτες και άλλα μπλοκ που αποκόπτονται από την διαδήλωση.
Κι ενώ το ΠΑΜΕ, οι Συριζαίοι και οι περισσότεροι αριστεριστές έχουν αποχωρήσει, ξεπετάγονται κάποιοι από το πλήθος που παραμένει και αρχίζουν να κινούνται προς τις σκάλες της Βουλής.
Τα ΜΑΤ, που φύλαγαν το αριστερό μέρος, πιάστηκαν στον ύπνο γιατί δεν περίμεναν αυτή την κίνηση αφού η συνηθισμένη κίνηση της μάζας είναι προς τα δεξιά σκαλοπάτια, τα οποία γι’ αυτό τον λόγο ήταν κατειλημμένα από τις δυνάμεις των πραιτωριανών.
Ανεβαίνουν πρώτα γυναίκες διαδηλώτριες και άτομα με ελληνικές σημαίες, τα ΜΑΤ χάνουν τον αρχικό έλεγχο και δεν αντιδρούν, ενώ όσοι έχουν φτάσει στις σκάλες, καίνε μια γερμανική σημαία και μια άλλη με την σβάστικα.
Τα συνθήματα που φωνάζουν οι Επαμίτες και οι Επαμίτισσες στις τακτικές πορείες αντίστασης στις γειτονιές δονούν την ατμόσφαιρα: «Όλοι στον δρόμο, να διώξουμε τον τρόμο»«Παπαδήμο, παραιτήσου»«Μαζί, μαζί, να φύγουν οι Ναζί»,«Εμπρός λαέ, μην τους φοβηθείς - Ήρθε η ώρα της ανατροπής».
Το μέγα πλήθος των απεργών διαδηλωτών, που κινείται προς το Κοινοβούλιο, απωθείται αρχικά με τις ασπίδες από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια με δακρυγόνα.
Ούτε η βροχή ούτε το κρύο και σήμερα, όπως και χθες, δεν εμπόδισαν τους Έλληνες πολίτες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το καθεστώς κατοχής: Με λάθος ανθρώπους τα βάλατε. Δεν πρόκειται να λυγίσετε έναν περήφανο λαό, στον οποίο εσείς χρωστάτε τα πάντα και όχι αυτός. Η Ελλάδα δεν πουλιέται. Ο αγώνας συνεχίζεται, αυτοί που φοβούνται είστε εσείς, όχι 
Εμείς!




Βίντεο απο την πρώτη γραμμή:

http://www.youtube.com/watch?v=F1JU4EjVDfI&feature=player_embedded#!
Η στιγμή του ντού
Το κάψιμο της γερμανικής σημαίας και της σβάστικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου