.............Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) Δήμου Μαραθώνα ........ τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946 426 399...............

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Το χαράτσι της ΔΕΗ έγινε χαράτσι της ΔΟΥ


Να που όσοι τόλμησαν να μην πληρώσουν το αντισυνταγματικό χαράτσι δικαιώθηκαν. 

Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε. Δε μασάμε! Θα αντιμετωπίσουμε και την εφορία στην ώρα της. 

Αντιγράφουμε την είδηση από το Newsit:  












"Αφού χιλιάδες έλληνες έκοψαν τον λαιμό τους να βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, αφού έγιναν εκατοντάδες εκκλήσεις τόσο από καταναλωτικές οργανώσεις, όσο και από πολίτες που πάσχιζαν να αποδείξουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δείξει ευαισθησία. 

Με την γνωστή καθυστέρηση που υπάρχει στην Ελλάδα και μόνο αφού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Αντί από την πρώτη στιγμή να δείξει κοινωνική ευαισθησία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι εκατομμύρια νοικοκυριά βουλιάζουν στα χρέη, έρχεται τώρα να δώσει την μεγάλη παράταση για την αποπληρωμή του χαρατσιού.

Όπως λοιπόν προβλέπει τροπολογία, μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων.
Ουσιαστικά δηλαδή, το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης και ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.

Έτσι επιβεβαιώνονται όσα έλεγε χθες η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ότι δηλαδή θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής γιατί πάνω από 500.000 δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή ορίζεται ότι:

- Αν δεν έχει καταβληθεί το τέλος 4 μήνες από την λήξη πληρωμής της δόσης, η ΔΕΗ στέλνει τα στοιχεία του οφειλέτη στο υπουργείο Οικονομικών για να τα εισπράξει και διαγράφει την οφειλή αυτή από τα αρχεία της.

- Ο έφορος της ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος θα αποφασίζει πως συντρέχουν λόγοι διακοπής του ρεύματος. Για να εκδωθεί όμως η εντολή διακοπής του ρεύματος θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Και αυτή όμως θα πρέπει και να κοινοποιηθεί στους υπόχρεους.

Αφού συμβούν όλα αυτά ο πολίτης έχει προθεσμία άλλους 2 μήνες για να κάνει ένσταση που εξετάζεται από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην του κοπεί το ρεύμα. Έτσι συνολικά θα περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες για να εκτελεστεί η απόφαση.

'Αλλες ρυθμίσεις:

Εξαιρείται από το τέλος ακινήτων το 17% της επιφάνειας των ενοικιαζομένων δωματίων, εφόσον όμως έχουν δηλωθεί την χρονιά εκείνη ως τουριστικά καταλύματα στον ΕΟΤ.

Εξειδικεύεται ο περιορισμός που τυπικά ίσχυε για τους πολύτεκνους, προκειμένου να πληρώσουν την χαμηλή «ταρίφα» του μισού ευρώ ανά τετραγωνικό, ως τέλος ακινήτων για τα σπίτια τους.

Της έκπτωσης αυτής θα τύχουν οι πολύτεκνοι, αλλά μόνον εάν και εφόσον, κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους:

Α) δήλωναν τα παιδιά τους ως προστατευόμενα μέλη στη φορολογική τους δήλωση επειδή τους "βαρύνουν" φορολογικά. Αν δηλαδή κάποιος έχει 6 παιδιά αλλά τα 3 εργάζονται, τότε δεν απολαμβάνει μειωμένο φόρο.

Β) το συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Αν δηλαδή εργάζονται και οι δύο σύζυγοι ή βγάζουν και ένα ευρώ επιπλέον το χρόνο, φορολογούνται με την υψηλή κλίμακα υπολογισμού του τέλους ακινήτων.

Επίσης, ορίζεται ότι η βεβαίωση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών πραγματοποιείται στο όνομα του κυρίου ή επικαρπωτή με το μεγαλύτερο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή άλλως στο όνομα ενός οποιουδήποτε εξ αυτών, ο οποίος δικαιούται να απαιτήσει από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες την απόδοση σ’ αυτόν του ποσοστού που τους αναλογεί".

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα σας κυριοι.Πρωτιστως ενημερωνω οτι σε πολυ μεγαλο βαθμο συμφωνω με τον Δημητρη Καζακη.Αγωνιζομαι απο τη πρωτη μερα του μνημονιου και πιο πριν.Στο συγκεκριμενο τωρα,που διαπιστωσατε νικη?Στο οτι δε θα τα παρει η ΔΕΗ αλλα η ΔΟΥ? Δε θα κοψουν το ρευμα αλλα θα παρουν το σπιτι του πολιτη ως δημοσιο εσοδο?Στο οτι δε θα το κανουν τωρα αλλα σε 3 μηνες?Πατριωτες ,ο κοσμος εχει σοβαρα προβληματα και εχει νοημοσυνη.Δε θελει φρουδες ελπιδες αλλα ουσια,ειναι πιο ενημερωμενος και μπορει να διασταυρωνει πληροφοριες.Δεν ειναι νικη αυτο.Κατα τα αλλα μαζι σας στον αγωνα,μη ξεχνατε συνεση και ειλικρινεια,αυτα θελει ο λαος για να σηκωθει αλλιως θα τελειωσει πριν καν αρχισει ο αγωνας.Ευχαριστω,καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια έστω προσωρινή νίκη. Δεν τόλμησαν να κόψουν το ρεύμα σε τόσα νοικοκυριά και θα μεταφερθεί το χρεος στις ΔΟΥ. Βέβαια και δε διαγράφηκε, αλλά πάει κάποιους μήνες πίσω και όταν έρθει η σχετική βεβαίωση από τη ΔΟΥ θα υπάρχει η δυνατότητα ένστασης και φυσικά και προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια. Οπότε θα υπάρξει νέα αναβολή. Εν τω μεταξύ θα βγει και η απόφαση του ΣΤΕ. Αν είναι θετική θα έχουμε ένα μεγάλο όπλο για να μην πληρώσουμε. Εάν είναι αρνητική θα το συζητήσουμε τότε. Αλλά στο επόμενο διάστημα θα κλιμακωθούν οι αγώνες και τα πράγματα γίνονται τόσο γρήγορα που κάθε προσωρινή αναβολή μπορεί να γίνει οριστική. Πιστεύουμε ότι πρέπει να χαιρόμαστε κάθε νίκη (έστω και μικρή) αλλά παράλληλα να μην εφησυχάζουμε και να συνεχίζουμε τον αγώνα. Ευχόμαστε και σε σας καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή